Pensiunea

Select

EXCURSII

Pensiunea "Select" organizeaza la cerere excursii de grup la obiective turistice din zona, drumetii montane pe masivul Bucegi, practicarea sporturilor de iarna, vizitarea obiectivelor culturale si vizitarea statiunilor apropiate:

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlătoarea este o cascadă formată de pârâul Urlătoarea, în apropierea orașului Bușteni, România, aflată la altitudinea de 1100m, în apropierea traseului turistic care duce din Bușteni spre Platoul Bucegi peValea Jepilor. Se poate ajunge și din localitatea Poiana Țapului. În afara principalei căderi de apă (15 metri), există și alte căderi de apă mai mici, desfășurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică.

- vizitarea Caestelului Cantacuzino, Casei memoriale Cezar Petrescu, Manastirii Caraiman

CRUCEA EROILOR NEAMULUI

Crucea Eroilor Neamului este un monument construit între anii 1926-1928 pe Muntele Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria eroilor neamului căzuți în Primul Război Mondial. La baza vârfului Caraiman se află orașul Bușteni. Denumirea monumentului este cel de Crucea Eroilor Neamului, dar popular este denumit Crucea de pe Caraiman.

- drumetii (cu telecabina) la Babele, Sfinxul, schitul Pestera;

CASTELUL PELES si complexul format

Castelul Peleș din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866 - 1914).Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea. Principele Carol I, ales domn al României în 1866, vizitează pentru prima dată Sinaia în luna august a acelui an, rămânând încântat de frumusețea respectivelor locuri. Pe vremea aceea, Sinaia era un mic sat de munte, numit Podul Neagului. Domnitorul hotărăște construirea unui castel într-un loc retras și pitoresc: Piatra Arsă.

- vizitarea Castelului Pelisor, Economat, Casei memoriale George Enescu, Manastirii Sinaia

CASTELUL BRAN

Castelul Bran se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește în acest moment muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.

- vizitarea Cetatea Brasovului , Biserica Neagra , Piata Sfatului si Cetatii Rasnovului

  • Cheile Dambovicioarei;
  • Vizitarea statiunii Poiana Brasov, orasului Brasov;
  • Tusnad, lacul Sf. Ana, Baile Balvanyos, Tg. Secuiesc;
  • Curtea de Arges, barajul de la Vidraru;
  • Manastirea Viforata, Manastirea Dealu, Curtea Domneasca Targoviste, Turnul Chindiei;
  • Muzeul Cinegetic Posada, Muzeul Iulia Hasdeu, Muzeul Grigorescu, Salina Slanic, Manastirea Zamfira;
  • Muzeul Ceasului din Ploiesti, Manastirea Zamfira, salina Slanic si multe altele.